Składniki jakich będziesz potrzebować:
- 1 kg mostku jagnięcego pokrojonego
- 2 ząbki czosnku rozgniecione
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżka rozmarynu
- garść poszatkowanej świeżej kolendry
- 1 łyżka poszatkowanego lubczyku
- 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki
- sól i pieprz
- odrobina oliwy
Sposób przygotowania:
Pocięty
mostek obtocz w marynacie z czosnku, papryki, rozmarynu, kolendry,
lubczyku, kozieradki, soli, pieprzu i oliwy. Przełóż do zamykanego
naczynia i odstaw do lodówki na 24 godziny. Piecz w brytfannie w
temperaturze około 130-150 stopni przez 3,5 godziny pamiętając aby pod
koniec pieczenia otworzyć naczynie i pozwolić potrawie przypiec się z
góry.
Smacznego! Saha ftourkoum!
Na pewno pyszne. Pozdrawiam ramadanowo.
OdpowiedzUsuń