Translate

niedziela, 14 lipca 2013

Mostek jagnięcy z wolna pieczony





Składniki jakich będziesz potrzebować:
 
  • 1 kg mostku jagnięcego pokrojonego
  • 2 ząbki czosnku rozgniecione
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka rozmarynu
  • garść poszatkowanej świeżej kolendry
  • 1 łyżka poszatkowanego lubczyku
  • 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki
  • sól i pieprz
  • odrobina oliwy

Sposób przygotowania:  

 




Pocięty mostek obtocz w marynacie z czosnku, papryki, rozmarynu, kolendry, lubczyku, kozieradki, soli, pieprzu i oliwy. Przełóż do zamykanego naczynia i odstaw do lodówki na 24 godziny. Piecz w brytfannie w temperaturze około 130-150 stopni przez 3,5 godziny pamiętając aby pod koniec pieczenia otworzyć naczynie i pozwolić potrawie przypiec się z góry.


Smacznego! Saha ftourkoum! 
 
 
 
 
 


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...