Bezkompromisowo pokochałam mleczko kokosowe. Wyśmienite w smaku, doskonały dodatek do wielu dań, deserów i napojów. Oczywiście można sięgnąć po gotowy produkt ze sklepowej półki, można jednak przygotować je samemu i cenna to rada, gdyż takie jest zdecydowanie bardziej aromatyczne i bardziej dostępne.
Składniki jakich będziesz potrzebować :
- wiórki kokosowe (1 opakowanie) lub świeży kokos
- woda kokosowa lub woda przegotowana
- trochę śmietanki kremówki
Podane składniki należy indywidualnie dopasować zgodnie z własnym upodobaniem konsystencji.
Sposób przygotowania:
Jeśli planujesz wykorzystanie świeżego kokosa po rozłupaniu go wewnętrzną białą część zmiksuj blenderem razem z wodą kokosową, jaka się w nim znajdowała lub odrobiną wody, całość połącz ze śmietanką w dowolnej proporcji.
W przypadku wykorzystania wiórków należy na dzień przed przygotowaniem mleczka kokosowego całość opakowania namoczyć w gorącej wodzie, dalej postępujesz tak jak w przypadku świeżego kokosa.
Smacznego! Saha ftourkoum!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz