tag:blogger.com,1999:blog-8761688125594702427.post8079326399455300654..comments2022-10-28T14:21:40.768+02:00Comments on Szlakiem daktyli...: Korzenne maślane ciasteczkaNADIAhttp://www.blogger.com/profile/07607905705575596046noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8761688125594702427.post-56061769726284907942013-02-10T10:47:54.958+01:002013-02-10T10:47:54.958+01:00Z wodą z kwiatu pomarańczy jest zdecydowana większ...Z wodą z kwiatu pomarańczy jest zdecydowana większość syropów algierskich. Sztandarowym wypiekiem na bazie tego aromatu będzie chamia (basbosa): http://polskaarabka.blogspot.com/search/label/chamia<br /><br />Także Usbu al-Zeinab skąpane są w tak aromatyzowanym syropie. NADIAhttps://www.blogger.com/profile/07607905705575596046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8761688125594702427.post-29954807963441159882013-02-09T18:04:03.959+01:002013-02-09T18:04:03.959+01:00Moja przyszla tesciowa zostawila Mi orange blossom...Moja przyszla tesciowa zostawila Mi orange blossom water i tak zastanawiam sie jak to wykorzystac :) wiem, ze algierskie ciasta maja taki dodatek, szczegolnie jedno podawane w czasie ramadanu, ale nie mam dobrego przepisu. Moze moglabys mi cos polecic?Sylvia F.https://www.blogger.com/profile/17233633168103158587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8761688125594702427.post-87637039590004687232013-01-30T17:48:36.730+01:002013-01-30T17:48:36.730+01:00Wyglądają prześlicznie :)Wyglądają prześlicznie :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8761688125594702427.post-18580919976421879932013-01-29T18:43:01.181+01:002013-01-29T18:43:01.181+01:00zdecydowanie mam słabość do ciasteczekzdecydowanie mam słabość do ciasteczekasiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.com